nieuws

Tududuh-debuut Storm Murale op komst; hoor The Furniture

Foto: McKlin

Na vier EP's is het eindelijk zover: het Nederlandse Tududuh - geesteskind van Ronald Straetemans - komt op 19 april met debuut Storm Murale. De eerste kennismaking in de vorm van The Furniture mag er alvast zijn: in de coupletjes horen we mooi softe indie-elektronica die The Notwist in herinnering roept, terwijl het nummer vrolijk openbreekt in het speelse, zomerse refrein met zoete samenzang en dromerige orgeltjes. Belofte ingelost in iets meer dan vier minuten, zeggen we dan.

Ondertussen maakt Tududuh slim gebruik van samples en krijgt het nummer vanaf de tweede helft een grootser karakter door wat klinkt als een uitgebreide drumband die door de studio komt stormen. Hoewel, studio; Ronald vertelt dat de nummers op Storm Murale grotendeels zijn opgenomen in de huiskamer van Pim van de Werken (Eins, Zwei Orchestra, producer van o.a. Broeder Dieleman en The Medics), met een paar instrumenten die zijn opgenomen in een kerk in Wallonië en een boerderij net buiten Utrecht.

Aan de plaat werkten verder onder andere Eefje de Visser-toetsenist Jelte Heringa, instrumentbouwer Yuri Landman (Bismuth), Kyteman-MC Reazun en zangeres Marianne Oldenburg mee als gastmuzikanten. Op zaterdag 19 april presenteert de band het album op een speciale locatie: de oude uitgeverij Das Spectrum in de wijk Overvecht. "De leegstaande betonnen kelder is het perfecte decor voor de nieuwe geluiden van Tududuh", aldus de band.

Van Storm Murale verschijnen slechts 150 genummerde exemplaren. Vraag ons niet waarom, want die moeten binnen de kortste keren weg zijn. The Furniture is namelijk zo'n nummer waarvan je altijd al stiekem hoopte dat de band het zou maken. Een nummer dat begint als een dagdroom in de lente, met tussendoor ook nog uitdagender stukken vol spannende, bijna industriële drums en samples. Ook doet het liedje wat denken aan andere Nederlandse grootheden als Solo, Jacco Gardner (het licht psychedelische geluid) en Spinvis (de speelsheid en zoete koortjes). Beluister hem hieronder, inclusief teaser voor de release.

Ohjee, we kunnen de media niet weergeven.

  • Barry op do. 11 april 2013, 13:40 uur


comments powered by Disqus