nieuws

Nineties Nostalgia #2: Guided By Voices brengt op 1 januari een nieuwe plaat uit

Joris, Woensdag 21 09 2011, 17:47

Nineties Nostalgia #2: Guided By Voices brengt op 1 januari een nieuwe plaat uit

Meer nieuws met de muzikale wortels uit de jaren negentig: gaat Ben Folds Five in december terug de studio in om er hopelijk met een hele nieuwe plaat uit te komen, de vorig jaar herenigde lofi-indierockpioniers van Guided By Voices onder leiding van levende liedjesfabriek Robert Pollard hebben tot onze blijde verrassing een nieuwe plaat gemáákt. Let's Go Eat The Factory heet het nieuwe Guided By Voices-album, uit op de opmerkelijke datum van 1 januari 2012. Dat is nogal een fijne manier om een nieuw jaar in te luiden.

Pollard nam Let's Go Eat The Factory bovendien op met de bezetting ten tijde van 1996, toen lofi-rockklassieker Under The Bushes, Under The Stars werd gemaakt, dus met Tobin Sprout, Greg Demos, Mitch Mitchell en Kevin Fennell.

In deze vorm kwam Guided By Voices vorig jaar ook weer terug bij elkaar, voor een reeks marathon-reünieshows die echter uitsluitend op Amerikaanse bodem plaatsvonden. En wij maar denken dat de kous daarmee af was. Zou deze nieuwe plaat ruimte bieden voor meer shows (ook buiten de VS) of zelfs meer nieuw Guided By Voices-werk met de kwaliteit van het oudere werk?

Of wordt een nieuwe Guided By Voices van het niveau waarop Pollard de laatste jaren opereert, onder zijn eigen naam of met Boston Spaceships? Ofwel: degelijk tot goed, nooit vervelend, maar niet meer heel bijzonder? We wachten met enige gezonde spanning af.

De tracklisting van Let's Go Eat The Factory (via):

Laundry And Lasers
The Head
Doughnut For A Snowman
Spiderfighter
Hang Mr. Kite
God Loves Us
The Unsinkable Fats Domino
Who Invented The Sun
The Big Hat And Toy Show
Imperial Racehorsing
How I Met My Mother
Waves
My Europa
Chocolate Boy
The Things That Never Need
Either Nelson
Cyclone Utilities (Remember Your Birthday)
Old Bones
Go Rolling Home
The Room Taking Shape
We Won't Apologize For The Human Race

Guided By Voices oefent in 2010 - A Salty Salute

,

Momentje, de reacties worden opgehaald...

Reageer
Je reageert op ..
Van
Inhoud